Деца със специален интерес към технологиите ще бъдат лектори на Tech4Kids. Техният интерес и желанието за успех на учителите им са им донесли медали от състезания и олимпиади. Първите изявени деца, които ще бъдат лектори на международния технологичен форум ще са:

 

Тайра Ридваева

Частно средно училище с немски език “ВЕДА”

Темата на Тайра е “Сайт и интерактивна игра с ардуино робот”.  Тя е спечелила първо място на международното състезание CoolestProjects 2017 в Ирландия, била е подгласник (второ място) на международното състезание CoolestProjects 2018 в Ирландия и трето място на състезанието CoolestProjectsSofia 2.0 – 2018 г. Освен това първо място на Националния кръг на състезанието IT Знайко – 2018г. и специална награда от СофтУниада 2018 г.

 

Борислав Луканов

Частно средно училище с немски език “ВЕДА”

“Scratch анимация и интерактивна игра с микробити” е темата на Борислав. Той е първенец на международното състезание CoolestProjects 2018 в Ирландия и на състезанието CoolestProjectsSofia 2.0 – 2018 г. Печели специалната награда от СофтУниада 2018г.

 

Никола Грозданов, Мариян Иванов, Александър Димитров и Румен Коцилков

Частно средно училище с немски език “ВЕДА”

Груповият проект на момчетата от ЧСУ “ВЕДА” е за “Kodu и Minecraft”. Първо и второ място на Националния кръг на състезанието IT Знайко – 2018 г. и специална награда на Microsoft на състезанието CoolestProjectsSofia 2.0 – 2018 г. са отличията на групата.

 

Захари Мирев и Калоян Тренев

Частно средно училище с немски език “ВЕДА”

Захари и Калоян са наградени за хардуерен проект на състезанието CoolestProjectsSofia 2.0 – 2018 г. Те ще представят групов проект с миктобитроботчета.